Kövessen minket a Facebookon és kapjon 10% kedvezményt!
Azok, akik követnek minket a Facebookon, 10% kedvezményt kapnak árainkból!

KATTINTSON IDE A KÖVETÉSHEZ

Visszahívást szeretne?
Kattintson a visszahívás gombra és írja le pár szóban miben segíthetünk!

Visszahívást kérek

+36 70 526 12 13

Hívjon minket bizalommal!

Gázszivárgás

Hogyan kell cselekedni gázszivárgás esetén?

Amennyiben szivárgást észlel azonnal forduljon szakemberhez!

A földgázhoz adott szagosító anyag révén még gyenge szaglással is könnyen észlelhető, ha gázszag van. Alábbi cikkünkben bemutatjuk, milyen módszere van még annak, hogy a gázszivárgást felismerjük, illetve hogy mit kell tenni abban az esetben, ha gázszagot érzünk.

Ha gázszagot érez vagy szivárgást sejt, azon­nal oltsa el a cigarettáját és minden más nyílt lángot, így az őrlángot vagy a gyertyát is. A szobában kapcsoljon ki minden elektromos készüléket (például porszívót); ne kapcsoljon ki vagy be villanykapcsolót, és akadályozza meg, hogy a kapucsengőt bárki megnyomhas­sa (ragassza le a nyomógombot). Bármilyen elektromos kapcsoló működéséből származó szikra berobbanthatja a gázt. Nyisson ki min­den ajtót és ablakot, és hagyja is nyitva, hogy a gázszag kiszellőzzön a helyiségből.

Ha semmilyen gázkészülék nem maradt bekapcsolva, és továbbra is gázszagot érez, akkor elképzelhető valamilyen rejtett szivár­gás. Zárja el azonnal a gázcsapot a mérőórá­nál, és hagyja el a házat. Azonnal hívja a Fővárosi Gázművek éjjel-nappal működő hi­babejelentőjét (tel.: 334-4040), vagy a vidéki kirendeltségek hasonló szolgáltatását. Tájé­koztassa a szomszédokat is a történtekről. Maradjon mindvégig a házon kívül, amíg a szivárgást fel nem derítették és a hibát el nem hárították, valamint a gázszag meg nem szűnt. Miután a gázszerelők távoztak, győ­ződjön meg arról, hogy nem hagyták-e nyitva valamelyik gázcsapot, és csak ezután gyújt­sa meg az őrlángot.

Semmi esetre se próbálja meg saját maga megjavítani a gázkészülékeket vagy -csöveket. A törvény értelmében az ilyen típusú ja­vításokat csak szakirányú végzettséggel ren­delkező szakember végezheti el. Új vagy használt készülék beszerelését is mindenkor szakemberre bízza, és a készülékeket rend­szeresen szervízeltesse.

Gázszivárgás okai

A gázszivárgást kiváltó ok elsősorban a tömítés alkalmazásában rejlik. Ha a tömítés nem nyújt maximális biztonságot, és a legkisebb mértékben is szivárgás jön létre, máris megvan a baj. Érdemes ezért gázkészülékeinkre a legnagyobb gondot fordítani, és az azokhoz illetve a gázvezetékekkel kapcsolatos teendőket szakember kezeire bízni. 


Gázszivárgás leginkább a régi építésű házaknál is létrejöhet, ahol a gázvezetékek már többnyire elhasználódtak, elöregedtek. Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy mivel a vezeték a falban található, nem kerülhetünk közvetlenül szembe a problémával. 


Azonban a gázszivárgás egyértelmű jele, a gáz szagának áramlása a lakásban. Ilyen esetekben azonnal szakember segítségét kell kérni, hogy a probléma minél előbb, lehetőleg a testi épség megóvásával és anyagi kár nélkül rendeződjön.


Teljes körű, mindenre kiterjedő felülvizsgálatok alkalmával fel lehet mérni a gázvezetékek és egyéb gázkészülékek állapotát. Képzett és több éves tapasztalattal rendelkező kollégáink a segítségére sietnek, ha problémát észlel otthonában.A gázszivárgás okait lehetőség szerint időben szüntessük meg, pontosabban előzzük meg! Ha régebbi házban lakunk, mindenképpen ellenőriztessük a gázvezetékeket. Gázszivárgás esetén mindenképpen hívjunk szakembert és értesítsük a gázműveket! Semmiképpen se használjunk nyílt lángot, a lakást szellőztessük ki a lehető legjobban és ne nyúljunk semmilyen elektromos készülékhez!


Amennyiben szivárgást észlel azonnal forduljon szakemberhez!

Hasonló oldalak

Gázszivárgás

Gázszivárgás

Ha úgy gondolja, hogy gázszivárgása van azonnal forduljon szakemberhez! Oltson el minden tüzet, legyen az gyertya, vagy őrláng, akadályozza meg, hogy belobbanjon a gáz. Ne próbálja meg megszerelni a gázt, mivel ezeket csak hivatásos gázszerelők szerelhetik, ráadásul lehet, hogy még nagyobb kárt csinál. Egy gázszivárgást egy szakképzett szerelő (mint amilyenek mi is vagyunk) gyorsan és biztonságos elhárít, ráadásul megakadályozza, hogy a jövőben újra elforduljon ilyen eset. Hívjon minket bizalommal!

Gázszivárgás

Fűtésszerelő Mester

Rólunk

Gázkészülék szerviz Budapest akár azonnali kiszállással áll rendelkezésére éjjel-nappal. Hívja ügyfélszolgálatunkat a 0620 238 57 20 telefonszámon. Cirkó bekötését vállaljuk szakszerű és az előírásoknak megfelelően, garanciával Budapest és környékén.

Címkék

Fűtés szerelés Tűzhely Cirkó beszerelés Vác Árak Szigethalom Kazán szerelés Ariston szerviz Budapest Bánk Junkers Gázkészülékek Gázkészülék javítás Gázkészülék javítás Újpest Gázkészülék javítás I. kerület Gázkészülék javítás II. kerület Gázkazán szerviz Légtelenítés Lapradiátor javítás Gázkészülék javítás III. kerület Gázkészülék javítás IV. kerület Gázkészülék javítás V. kerület Gázkészülék javítás VI. kerület Gázkészülék javítás VII. kerület Gázkészülék javítás VIII. kerület Gázkészülék javítás IX. kerület Gázkészülék javítás X. kerület Gázkészülék javítás XI. kerület Gázkészülék javítás XII. kerület Gázkészülék javítás XIII. kerület Gázkészülék javítás XIV. kerület Gázkészülék javítás XV. kerület Gázkészülék javítás XVI. kerület Gázkészülék javítás XVII. kerület Gázkészülék javítás XVIII. kerület Gázkészülék javítás XIX. kerület Gázkészülék javítás XX. kerület Gázkészülék javítás XXI. kerület Gázkészülék javítás XXII. kerület Éves karbantartás díja Fűtésszerelő Budapest Csőtörés javítás Budapest Fűtés szerelés Cirkó bekötés Szerviz Ariston szerviz Budapest Biasi szerviz Budapest


Fűtésszerelő Mester Duguláselhárító Mester Vízszerelő Mester Cirkó szerelő Budapesten Darálós WC javítás Duguláselhárítás Budapest Gázkazán szerelő Gázkészülék szerelő Gázszerelés vízszerelés Budapest Mosogató szerelő Vízszerelő Gázkészülék szerelés
FŰTÉSSZERELŐ MESTER - FŰTÉSSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, DUGULÁSELHÁRÍTÁS, VÍZSZERELÉS